Hoe duurzaamheid en karton hand in hand gaan

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is het essentieel om te kijken naar de materialen die we dagelijks gebruiken. Een materiaal dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar een grote rol speelt in duurzaamheid, is karton. Maar hoe duurzaam is karton eigenlijk en is karton milieuvriendelijk? Laten we dat eens nader bekijken.

 

Is karton duurzaam?

Karton is een materiaal dat veel wordt gebruikt in verschillende industrieën, van verpakkingen tot meubels. Maar is karton duurzaam? Het antwoord is ja. Karton is gemaakt van een natuurlijke, hernieuwbare bron en is biologisch afbreekbaar. Bovendien kan het keer op keer worden gerecycled, waardoor het een circulair materiaal is.

Daarnaast is karton een erg sterk materiaal. Dit zorgt ervoor dat kartonnen displays, verpakkingen, POS materialen erg lang meegaan. Doordat displays langer kunnen worden gebruikt of zelfs hergebruikt, is het niet nodig om jaarlijks nieuwe displays aan te schaffen. Dit scheelt in kosten en de productie van karton. 

 

Karton is recyclebaar

Naast de vraag ‘is karton duurzaam?’ is een andere belangrijke vraag: ‘is karton milieuvriendelijk?’ Het antwoord is opnieuw ja. Karton heeft verschillende milieuvriendelijke eigenschappen. Ten eerste is het biologisch afbreekbaar, wat betekent dat het op natuurlijke wijze kan afbreken zonder schadelijke chemicaliën achter te laten.

Bovendien is karton recyclebaar. Dit betekent dat het kan worden omgezet in nieuw karton of andere papierproducten, waardoor de behoefte aan nieuwe grondstoffen wordt verminderd. Dit helpt niet alleen om afval te verminderen, maar draagt ook bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot, aangezien het recyclen van materialen over het algemeen minder energie-intensief is dan het produceren van nieuwe materialen.

 

Duurzaam karton M-Display

Een goed voorbeeld van hoe karton kan bijdragen aan duurzaamheid is door het gebruik van kartonnen displays van M-Display in onder andere winkels. Kartonnen displays zijn namelijk erg geschikt voor de promotie of lancering van producten. De kartonnen displays zijn op maat gemaakt en het is mogelijk om deze te personaliseren met jouw eigen merkidentiteit. Door het gebruik van karton kunnen we duurzame producten creëren die zowel functioneel als milieuvriendelijk zijn.

 

Is karton milieuvriendelijk?

Dus, is karton duurzaam en milieuvriendelijk? Het antwoord op beide vragen is ja. Karton is veelzijdig en kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Bekijk de mogelijkheden van M-Display en neem bij vragen contact met ons op.

Gerelateerde producten

Desinfectiedisplay

DCM display in CAA

Stevige verpakking voor design lamp

Healthy snackbox

Zonnelux vliegtuig t.b.v. winactie

Vloerdisplay Texels

Petrol tentkaart

Vogels meterbak schapdisplay

VSM blowups verpakkingen

Mentos Frost toonbankdisplay