De rol van kartonnen displays in effectieve POS marketing

In de wereld van retail marketing bepaalt Point of Sale (POS) of de consument beslist om een aankoop te doen. Een effectieve manier om de aandacht van de consument te trekken en de verkoop te stimuleren, is door het gebruik van kartonnen displays. Maar wat maakt deze displays zo effectief en hoe kunnen ze bijdragen aan succesvolle POS marketing? Laten we dat eens nader bekijken.

 

Wat zijn kartonnen POS materialen?

Kartonnen POS materialen zijn promotiematerialen die op strategische plekken in een winkel worden geplaatst ter promotie van een product. Ze kunnen in verschillende vormen en maten komen, van kleine toonbank displays tot grote vloerdisplays. Het belangrijkste doel van deze displays is om de aandacht van de consument te trekken en hen te verleiden tot het doen van een aankoop.

 

Waarom is POS materiaal effectief?

Er zijn verschillende redenen waarom POS materiaal een effectief hulpmiddel is in POS marketing.

 

  • Productcommunicatie: Via kartonnen POS materialen is het mogelijk om producteigenschappen te vermelden en te benadrukken. Dit kan de aandacht van de consument trekken en hen informeren over de unieke eigenschappen van het product, wat kan leiden tot meer aankopen.

 

  • Stimulering van impulsaankopen: POS marketing kan impulsaankopen stimuleren. Onderzoek toont aan dat slechts 30% van de aankopen vooraf thuis worden bepaald en de overige 70% van de aankoopbeslissingen gebeuren in de winkel. Door een opvallende display te gebruiken, kan de consument verleid worden tot het doen van een ongeplande aankoop.

 

  • Vergroten van de naamsbekendheid: POS materiaal kan ook bijdragen aan het vergroten van de naamsbekendheid van een merk. Door het merk prominent op de display te plaatsen, kan het merk in het geheugen van de consument gegrift worden.

 

POS materiaal in de praktijk

Een goed voorbeeld van het gebruik van kartonnen POS materialen in de praktijk zijn de kartonnen displays van M-Display. Deze displays zijn gemaakt van gerecycled karton en daardoor extra duurzaam. Het POS materiaal is daarnaast erg stevig waardoor de display jarenlang in een winkel kan blijven staan en nog steeds in uitstekende staat is. Dit toont aan dat POS materialen niet alleen effectief zijn in het stimuleren van verkoop, maar ook duurzaam kunnen zijn.

 

Geïnteresseerd in duurzame POS marketing?

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van duurzame POS marketing? De kartonnen displays bieden een unieke manier van promotie. De displays zijn helemaal te personaliseren naar eigen merkidentiteit. Laat de displays bijvoorbeeld bedrukken met uw bedrijfslogo of bedrijfsnaam. Ze trekken de aandacht van de consument, stimuleren impulsaankopen, communiceren productinformatie en vergroten de naamsbekendheid van een merk. 

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wilt u in de tussentijd wat inspiratie opdoen? Bekijk dan een aantal van onze projecten. 

POS materialen

Gerelateerde producten

Desinfectiedisplay

DCM display in CAA

Stevige verpakking voor design lamp

Healthy snackbox

Zonnelux vliegtuig t.b.v. winactie

Vloerdisplay Texels

Petrol tentkaart

Vogels meterbak schapdisplay

VSM blowups verpakkingen

Mentos Frost toonbankdisplay